מחפשים טכנאי מומלץ? אתם במקום הנכון.
מחפשים טכנאי מומלץ? אתם במקום הנכון. השאירו פרטים ונשוב אליכם במהירות:

מקרר לא מקרר

המקרר לא מקרר והמקפיא עובד? או ששניהם לא מקררים? גלו מהי הסיבה לכך, למה המקרר לא מקרר מספיק טוב וקבלו הסברים לכל התקלות השונות.

למה המקרר לא מקרר? הנה הסיבות לכך:

ישנם לא מעט סיבות לכך שמקרר לא מקרר, למעשה המון אפשרויות שונות שנרחיב עליהם על פי איפיון התקלות שרשמנו בהמשך, כעת הנה סוג של "תקציר", המסכם את התקלות הנפוצות:

  • הצטברות קרח במקרר: קרח עשוי לחסום את האוויר הקרח שיוצא מן מערכת הקירור, בכך בעצם לגרום למקרר לא לקרר טוב או בכלל, הצטברות קר נגרמת בגלל גוף חימום או מנגנון הפשרה תקול (יכול להיות גם טרמוסטט).

  • מדחס תקול: התפקיד של המדחס או להמיר את הגז בעצם לקור. כאשר חסר גז או שהמדחס לא תקין (יש המון סיבות, הרחבנו על מדחס המקרר כאן). פעולת הקירור תיהיה מועטה ואם בכלל.

  • עומס בתכולה או אטם דלת: מקרר עמוס יתר על המידה או גומיות מקרר סדוקות והרוסות, יגרמו לכך שהמקרר לא יקרר מספיק טוב, האמנם כן תחושו בקור - אבל לא מספק.

>> תוכלו גם לצפות בוידאו ולהבין את הסיבות והפתרונות לכך:

כמה עולה תיקון מקרר שלא מקרר?

עוד לא קראתם את כלל ההרחבות והסיבות, וכאשר תקראו תבינו שלומר מחיר אחיד בעבור תיקון תקלה כזו כמעט ובלתי אפשרי. הסיבה? יכולות להיות מספר תקלות שונות אשר כל אחת מתומחרת באופן אחר. כמובן גם לפי חברה: אמקור, סמסונג, אמנה, LG, הייאר, הייסנס, בלומברג ושאר החברות וגם על פי החלקים. ובכל זאת, אני רוצים "לקמט" ממוצע מחירים על מנת שתבינו לערך מהו המחיר המשוער. החל מגומיות שבמחיר 400 ש"ח ועד להחלפת מדחס במחיר של 1,500 ש"ח. אלו הטווחים שבינהם גם כן ישנם מספר תקלות שמתאגנות בתוך הטווח.

ממוצע המחירים לטיפול בתקלה

ממוצע המחירים לטיפול בתקלה: 950 ₪

טווח מחיר גבוה 1500 ₪

טווח מחיר נמוך 400 ₪


המחיר אומת המחיר נבדק לאחרונה בחודש נובמבר בשנת 2024.

מקרר ומקפיא לא מקררים, מה הסיבה?

כאשר אחד מהם מקרר והשני לא, אפשר להבין מהי התקלה כבר (יש כ-2 אפשרויות). אבל כאשר שניהם לא מקררים זה כבר עשוי להיות תקלה רצינית יותר. הערכה הראשונית היא שמדובר על טרמוסטט, אבל במקררים החדשים הוא מחולק - אז מה הסיבה יכולה להיות? ככל הנראה - מדחס, חוסר בגז המקרר או קבל תקול.

תקלה: המקרר לא מקרר למטה טוב

אם שאלתכם היא מדוע בחלל המקרר החלק העליון קר יותר והתחתון לא קר כלל או לא מספיק טוב, אזי שיש בעיה של פיזור אוויר. זה יכול להיות בגלל סתימת קרח חלקית (שתגדל עם הזמן ופשוט המקרר לא יקרר) או לחלופין עומס בתוך המקרר שמונע מהקור לרדת (צריך עומס רציני כן?). ואפשרות נוספת היא שמהאוורר שאחראי לפזר את האוויר לא עובד מספיק טוב.


מקרר לא מקרר

המקרר לא מקרר אבל המקפיא כן

התקלה הזו נפוצה במקררי הייאר ובדגמים מסוימים שלה, המקפיא אחראי על קירור ודרכו יש מאוורר שאחראי לדחוף את האוויר הקר כלפי מעלה אל יחידת המקרר. הבעיה - המאוורר נהרס וצריך להחליפו. כך נוצר מצב שהמקפיא כן מקרר אבל המקרר לא מקרר. קיים כמובן בחברות נוספות ובעוד דגמים. (תיקון מאוורר כזה בHAIER - עולה בסביבות ה-700ש"ח)

מקרר לא מקרר אחרי הפסקת חשמל

לכל מקרר יש מנגנון השהייה של כמה דקות לאחר הפסקת חשמל. אז ראשית אם רצתם ישר לבדוק מהי הסיבה לכך - בדקו שוב האם הוא חזר לעבוד? אם כן, אנו שמחים. אם לא? מומלץ לבדוק את הפחת בלוח החשמל ולראות שאכן מורם. אם גם הפחת למעלה ובאמת נקודת החשמל פועלת (בדקו עם חיבור מכשיר חשמלי אחר).אזי שככל הנראה מדובר על תקלה במקרר, יכול להיות שנשרף הכרטיס או חלק אחר.

תיקון מקררים שלא מקררים על פי חברות

בפורטל 'טכנאים פלוס' ניתן לקבל הצעות מחיר של טכנאי מוצרי חשמל שונים וכן, גם טכנאי מקררים אשר פועלים באופן פרטני ויודעים לתת מענה לכל חברות המקררים השונות. הנה הנפוצות: מקרר סמסונג, בקו, אמקור, אמנה (שעושה בעיות בדרך כלל בחלק העליון), שארפ, אפולו תדיראן, ווירפול, הייסנס, לנקו, בלומברג ואפילו תיקון מקרר יין שלא מקרר.